Συνθετη Αναζητηση Νομοθεσιας - Νομολογιας

Επιλογές Αναζήτησης

Νομοπαίδεια

Καλώς ήλθατε στον διαδικτυακό χώρο www.tetravivlos.gr

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην Νομοπαίδεια θα πρέπει:

- να έχετε ενεργοποιημένο λογαριασμό χρήστη στην ιστοσελίδα μας. Η ενεργοποίηση (απαιτείται μία μόνο φορά και είναι δωρεάν) μπορεί να πραγματοποιηθεί και από εδώ.

- να επιλέξετε κάποιο από τα διαθέσιμα πακέτα συνδρομών, από το Ηλεκτρονικό κατάστημα.


Περιεχόμενο της Νομοπαίδειας

 
- ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ: Διαρκής κωδικοποίηση της εθνικής νομοθεσίας. Η Βάση εμπλουτίζεται συνεχώς με την παρακολούθηση κάθε δημοσιευόμενου ΦΕΚ αλλά και με την καταχώρηση παλαιοτέρων νόμων.
 
- ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ: Πληθώρα αποφάσεων (αυτούσιων και σε περίληψη - ήδη καταχωρημένες πάνω από 50.000 περιλήψεις). Πέραν των νόμων της Τετραβίβλου (ΑΚ., Κ.Πολ.Δ, Π.Κ., Κ.Π.Δ.), οι αποφάσεις καλύπτουν πληθώρα νομικών κειμένων - κατηγοριών (ειδικοί ποινικοί νόμοι, υπερχρεωμένα νοικοκυριά, μισθώσεις, εργατικά, τροχαία κ.τ.λ.)
 
- ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΑΤ' ΑΡΘΡΟΝ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ Α.Κ. και Κ.Πολ.Δ.: Η ιστορική εξέλιξη της νομολογίας των ελληνικών δικαστηρίων, όπως αναδεικνύεται μέσα από το ομώνυμο, μνημειώδες έργο του Δ.Ν. Παπαδόπουλου. Πλήθος αποφάσεων ταξινομημένων κατ' άρθρο, από το 1953 για τον Α.Κ. και το 1970 για τον Κ.Πολ.Δ. μέχρι τις μέρες μας (2013). Το έργο (15 τόμοι, 1000 σελ. ο καθένας για τον Α.Κ και 13 τόμοι αντίστοιχα για τον Κ.Πολ.Δ.) αποδελτιωμένο, παρουσιάζεται σε μορφή pdf και είναι προσβάσιμο από το σχετικό οριζόντιο μενού.

Οι συνάδελφοι που θα επιθυμούσαν να δημοσιεύσουν στην Νομοπαίδεια αποφάσεις που κρίνουν ενδιαφέρουσες, κάποιο δικόγραφο ως υπόδειγμα ή πρωτότυπες μελέτες - γνωμοδοτήσεις παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν μαζί μας στα τηλ.: 210-8253032-4 ή στο mail: info@tetravivlos.gr


Η βάση νομοθετικών περιεχομένων της Νομοπαίδειας είναι ενημερωμένη μέχρι 21-10-2016


 

Τελευταία νέα

Πολυμερής Συμφωνία Αρμόδιων Αρχών για την Αυτόματη Ανταλλαγή Πληροφοριών Χρηματοοικονομικών Λογαριασμών - Ν. 4428/13-10-2016.

  Δημοσιεύτηκε ο Ν. 4428/13-10-2016 / Κύρωση της Πολυμερούς Συμφωνίας Αρμόδιων Αρχών για την Αυτόματη Ανταλλαγή Πληροφοριών Χρηματοοικονομικών Λογαριασμών και διατάξεις εφαρμογής, ΦΕΚ 190Α. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις διατάξεις του εδώ.

Ολ.Α.Π. 4/2016 / ΣΩΡΕΥΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ / ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΥΠΑΙΤΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΞΕΝΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗ Σ’ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ.

  Ολ.Α.Π. 4 /2016 ΣΩΡΕΥΣΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ - Αν με το αγωγικό δικόγραφο γίνεται επίκληση ολικής παράνομης κατακρατήσεως του ακινήτου εκ μέρους του εναγομένου και σωρεύεται η διεκδικητική της κυριότητας αγωγή με την αρνητική τοιαύτη, που αφορά το ίδιο ακίνητο, η τελευταία τυγχάνει μη νόμιμη. ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΙ ΥΠΑΙΤΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΞΕΝΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΓΕΡΣΗ Σ’ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ, που προκαλούν ζημία στον κύριο του ακινήτου. Σώρευση διεκδικητικής αγωγής και αγωγής αποζημιώσεως κατά τις διατάξεις των άρθρων 1099, 297, 298, 914, 932 Α.Κ. Πότε…

Δασικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις και άλλες διατάξεις / N. 4423/27-9-2016, ΦΕΚ 182Α.

  Δημοσιεύτηκε ο N. 4423/27-9-2016 / Δασικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις και άλλες διατάξεις,ΦΕΚ 182Α. (Από την Αιτιολογική Έκθεση) ... Κύριος στόχος του Νόμου είναι η εξυγίανση, ανάπτυξη και βελτίωση της λειτουργίας των Δασικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων (ΔΑ.Σ.Ο.), η οποία θα ωφελήσει τα μέλη τους, θα συμβάλλει στην ορθότερη διαχείριση των δασών και θα διασφαλίσει τη διευκολύνει την υλοποίηση του έργου των δασεργατών που γίνονται μέλη σε ΔΑ.Σ.Ο. του δασεργάτη προς όφελος των ορεινών περιοχών και των πληθυσμών τους. Οι βασικές ρυθμίσεις που εισάγονται…